Τραγωδία στη Λιβύη – ΚΚΕ: Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει για τα πραγματικά γεγονότα


Τραγωδία-στη-Λιβύη-–-ΚΚΕ:-Η-κυβέρνηση-οφείλει-να-ενημερώσει-για-τα-πραγματικά-γεγονότα

Το ΚΚΕ, εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των πέντε Ελλήνων μελών της ανθρωπιστική αποστολής στη Λιβύη, που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο χθες Κυριακή πηγαίνοντας στην πόλη Ντάρμα που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την κακοκαιρία Daniel.

Σε ανακοίνωσή του ζητά ακόμη, από την κυβέρνηση «άμεση ενημέρωση για τα πραγματικά γεγονότα και τις συνθήκες του συμβάντος».

«Η κυβέρνηση να ενημερώσει για τα πραγματικά γεγονότα»

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του ΚΚΕ, αναφέρεται: «Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των μελών της ελληνικής αποστολής που έχασαν τη ζωή τους στη Λιβύη και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.

Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει για τα πραγματικά γεγονότα, τις αιτίες και τις συνθήκες του συμβάντος, καθώς και για τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί κατά τη μετακίνηση της αποστολής σε μια περιοχή που βρίσκεται εδώ και πάνω από 12 χρόνια στο “μάτι του κυκλώνα” των ΝΑΤΟϊκών επεμβάσεων και των εμφυλίων».

Εικόνα από το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη, η ελληνική αποστολή στη Λιβύη

Συλλυπητήρια και ερωτήματα στην κυβέρνηση και από ΣΥΡΙΖΑ

Συλλυπητήρια για την τραγωδία στη Λιβύη, εξέφρασαν επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ, «εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη του για τον θάνατο τριών στελεχών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και δύο πολιτών, μελών της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, καθώς και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειές τους. Παράλληλα, ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Αναμένουμε το συντομότερο ενημέρωση από την κυβέρνηση για τις συνθήκες του δυστυχήματος και ειδικότερα για τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί για τη μετακίνηση της αποστολής σε εμπόλεμη ζώνη που είχε πληγεί βαρύτατα από την καταιγίδα Daniel, με χιλιάδες νεκρούς.

Επιπλέον αναμένουμε να ενημερωθούμε για τους λόγους που το ΓΕΕΘΑ εξέδωσε ανακοίνωση χθες στις 19:35 με αναφορά σε «ελαφρούς τραυματισμούς», ενώ η είδηση του θανάτου μελών της αποστολής αποκαλύφθηκε από τα διεθνή ΜΜΕ».

Δήλωση Ανδρουλάκη

«Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», ανέφερε σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Αναμένουμε πλήρη ενημέρωση για τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος αλλά και το κενό πληροφόρησης, που παρατηρήθηκε εκ μέρους των αρμοδίων αρχών», συμπλήρωσε.

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παύλος Φύσσας ζει στους αγώνες του αντιφασιστικού κινήματος
Επόμενο άρθρο Αγωνία του κόσμου για πολιτική Μητσοτάκη και εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν οι εκλογές