Ερευνα: Τα ενθέματα σιλικόνης στο στήθος μειώνουν τον κίνδυνο τραυματισμού σε περίπτωση τροχαίου


Ερευνα:-Τα-ενθέματα-σιλικόνης-στο-στήθος-μειώνουν-τον-κίνδυνο-τραυματισμού-σε-περίπτωση-τροχαίου

Ένα τεράστιο πλεονέκτημα φαίνεται πως έχουν οι γυναίκες που έχουν προβεί σε επέμβαση αυξητικής στήθους με ενθέματα σιλικόνης, καθώς πέραν του εντυπωσιακού αισθητικού αποτελέσματος, σύμφωνα με έρευνα βρίσκονται λιγότερο εκτεθειμένες σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.

Βασική προϋπόθεση ωστόσο, όπως τονίζει η έρευνα, είναι το όχημα να μην έχει αναπτύξει υψηλή ταχύτητα.

Τα μεγαλύτερα ενθέματα δεν παρέχουν καμία επιπλέον προστασία

Η γερμανική εφημερίδα Bild δίνει στο σχετικό δημοσίευμά της ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα με το πάρκινγκ στο σουπερμάρκετ, όπου σε περίπτωση ατυχήματος οι γυναίκες οδηγοί που έχουν κάνει αυξητική μαστού διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο τραυματισμού σε σχέση με τις γυναίκες που έχουν φυσικό στήθος, ή από τους άνδρες.

«Τα ενθέματα στήθους λειτουργούν σαν ένας μίνι αερόσακος σε πρόσκρουση χαμηλής ταχύτητας», εξηγεί ο Δρ. Helge Jens, ειδικός στην πλαστική και αισθητική χειρουργική στην κλινική του Άαχεν «Domhof».

«Τα ενθέματα σιλικόνης μπορούν να κατανείμουν καλύτερα την πίεση στην οποία εκτίθεται το θωρακικό τοίχωμα σε τροχαίο ατύχημα», προσθέτει.

Τον παραπάνω ισχυρισμό το επιβεβαιώνουν και Αμερικανοί ερευνητές η οποίοι προσομοίωσαν μια σύγκρουση με και χωρίς ενθέματα σιλικόνης.

Δεν αντικαθιστούν τις ζώνες ασφαλείας

Ιατρικό τζελ που προσομοιώνει ένα φυσικό στήθος και ένα ένθεμα στήθους δέχτηκαν χτύπημα σχεδόν 2000 Newton. Αυτό το φορτίο αντιστοιχεί σε ταχύτητα πρόσκρουσης περίπου 16 χιλιομέτρων την ώρα σ’ ένα αυτοκίνητο, δύναμη που είναι ικανή να προκαλέσει κατάγματα στα πλευρά.

Με βάση το αποτέλεσμα των επιστημόνων, η καταπόνηση του μαστού με ενθέματα σιλικόνης ήταν 23% χαμηλότερη από ό,τι σ΄ένα φυσικό στήθος.

Όπως, όμως, έσπευσαν να επισημάνουν οι συντάκτες της αμερικανικής έρευνας «τα ενθέματα λιπώδους ιστού και σιλικόνης στο στήθος ουσιαστικά δεν αντικαθιστούν τις ζώνες ασφαλείας και τους αερόσακους».

Σύμφωνα με τον Γερμανό χειρουργό Helge Jens σε μεγαλύτερες ταχύτητες τα μεγαλύτερα ενθέματα στήθους δεν παρέχουν καμία επιπλέον προστασία.

Σημειώνεται πως περίπου 67.000 γυναίκες το χρόνο υποβάλλονται σε αυξητική επέμβαση στήθους με σιλικόνη.

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Το Champions League είναι εδώ, αλλά πολλά αστέρια λείπουν
Επόμενο άρθρο Mercedes-Benz: H νέα E-Class στον κόσμος της ηλεκτροκίνησης